Barion Pixel
Hungarian
Kategóriák
Raktáron
Raktáron
Minden termékünk raktáron van
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
26.500-Ft felett
Hűségpontrendszer
Hűségpontrendszer
PharmaNord K-Perals K2-vitamin gyöngy 60x (Közeli lejárat: 2025.05.31.)
10.311 Ft
9.590 Ft
Kedvezmény: -721 Ft
Menny.:
Kifutó termék! Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

PharmaNord K-Perals K2-vitamin gyöngy 60x (Közeli lejárat: 2025.05.31.)

10.311 Ft
9.590 Ft
Kedvezmény: -721 Ft
Menny.:
Kifutó termék! Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Egységár: 159,83 Ft/kapszula
Gyártó: Pharma Nord
Cikkszám: pnkpk2akcios
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2025. április 04.
  • Tiszta K2-vitamin (Menakinon MK-7) hidegen sajtolt olívaolajban oldva.
  • 100% ajánlott napi adag 
  • Támogatja a normál csontozat és a normál véralvadás fenntartását 
  • Kicsi, lágy zselatin kapszula, könnyen lenyelhető 
  • Gyógyszergyártási gyakorlat szerint gyártva

Leírás

A K-vitamin az A-, D- és E-vitaminnal együtt a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik.

A K-vitamint 1929-ben Henrik Dam dán biokémikus fedezte fel, ami később Nobel-díjat hozott neki. A vitamin a K-vitamin nevet kapta, ahol a K a koagulációt jelenti, ami a vér alvadási képességét és annak időtartamát jelöli. Később kiderült, hogy a K-vitaminnak két fő típusa van: a filokinon (K1) és a menakinon (K2). Ezenkívül létezik a K-vitaminnak egy szintetikus változata, a menadion (K3), amelyet általában nem használnak étrend-kiegészítőkben.

A K2-vitamin az MK-4-től az MK-14-ig különböző formákban fordul elő. Az MK-10 és afelett azonban ritkán fordul elő. Az MK-szám a K-vitamin úgynevezett izoprén egységekből álló oldalláncának hosszára utal. Az étrend-kiegészítőkben általában csak az MK-7 és az MK-4 kerül felhasználásra.

Miért éppen a K2-vitamin MK-7?

Mivel a K2-vitamin MK-7-es formája hosszabb ideig marad a szervezetben, mint a K1-vitamin vagy a K2-vitamin MK-4-es formája, az MK-7-es változatot hatékonyabbnak tartják. A K1 és a K2 MK-4 is gyorsan metabolizálódik és kiválasztódik a szervezetben, és csak kis mértékben raktározódik el a májban, a lépben és a tüdőben.

K-vitamin és a csontok

A K2-vitamin különösen fontos a kalcium csontszövetbe való beépüléséhez. Csontszövetünk állománya folyamatosan változik. Hogy a csontszövet lebontása vagy felépítése dominál-e a csontokban, az életkorunktól, az aktivitási szintünktől és a táplálkozásunktól függ. Különösen a K2-vitamin vesz részt a kalcium csontszövetbe történő szállításában. A csontképző sejteket oszteoblasztoknak nevezzük. Ezek a K-vitamin által aktivált oszteokalcin nevű fehérjéket termelnek, így segítik a kalcium felvételét a vérből és az erekből, és annak megkötését a csontszövetben. Ezzel is támogatva a csontok normális működését.

K-vitamin és véralvadás

A K-vitamin részt vesz a véralvadási folyamatokban is. A K-vitamin szükséges a protrombin és a különböző véralvadási faktorok, az úgynevezett VII., IX. és X. faktorok képződéséhez.

A K1-vitamin a növényekben, különösen az avokádóban, a brokkoliban, a káposztában, a spenótban és a zöldbabban található.

Az étrendben a K2-vitamin elsősorban állati eredetű élelmiszerekben, azaz a húsokban, a májban, a tojásban és a tejtermékekben (pl. sajtban) található meg, de a fermentált szójakészítményeknek, és a savanyú káposztának is van K-vitamin tartalma.

Az állati eredetű élelmiszerekben a K2-vitamin tartalma túlnyomórészt MK-4 formájú, míg az erjesztett élelmiszerekben a baktériumok túlnyomórészt az MK-7 formát termelik.

K-vitamin és bélbaktériumok

A jótékony bélbaktériumokat tápláló gyümölcsök és zöldségek túlnyomórészt K1-vitamint tartalmaznak és nem K2-vitamint. 
Ezek a bélbaktériumok azonban csak kis mennyiségben képesek K2-vitamint termelni, ami nem elegendő a szervezet szükségleteinek fedezésére. A rostban gazdag étrend azonban jótékonyan hat a szervezet jó bélbaktériumaira.

Ezek a bélbaktériumok azonban termelnek egy kis K2-vitamint, bár ez a mennyiség nem elegendő a szervezet szükségleteinek fedezésére. A rostban gazdag étrend jótékonyan hat a szervezet jóindulatú baktériumaira.

A K-Pearls kisméretű, lágyzselatin gyöngykapszula, kapszulánként 75 μg tiszta K2-vitamint (Menakinon MK-7) tartalmaz. A K2-vitamint hidegen sajtolt olívaolajban van feloldva, a jobb felszívódás érdekében. A kapszula mérete miatt könnyen lenyelhető, de akár el is rágható. A K-Pearls-t étkezés közben érdemes bevenni.

All-Transz MK-7

A természetben a K-vitamin transz és cisz formában is megtalálható, ami a molekula térbeli szerkezetére vonatkozik. Az MK-7-nek csak a transz formája az, amely biológiailag aktív, míg a cisz formának nincs biológiai aktivitása. A K-Pearls teljes mértékben transz formájú K-vitamint tartalmaz, így jobb a biológiai hasznosulása.

Adagolás:
Napi 1 kapszula.  A kapszula szétrágható vagy egészben lenyelhető.

Ne lépje túl az ajánlott mennyiséget.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a változatos étrendet vagy az egészséges életmódot.

Terhes és szoptató nőknek, valamint a gyógyszeres kezelés alatt állóknak a étrend-kiegészítő szedése előtt szakember tanácsát kell kérniük.

Összetevők:
Tömegnövelő anyag: Olívaolaj
Kapszulahéj: Szarvasmarha zselatin
Nedvesítőszer: Glicerin, tisztított víz.
K2-vitamin (menakinon MK-7).
Színezék: vas-oxid

Tárolás
Szobahőmérsékleten tárolandó.
Gyermekek elől elzárva tartandó.
Tartalmazza: 60 kapszula = 11 g

Leírás és Paraméterek

A K-vitamin az A-, D- és E-vitaminnal együtt a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik.

A K-vitamint 1929-ben Henrik Dam dán biokémikus fedezte fel, ami később Nobel-díjat hozott neki. A vitamin a K-vitamin nevet kapta, ahol a K a koagulációt jelenti, ami a vér alvadási képességét és annak időtartamát jelöli. Később kiderült, hogy a K-vitaminnak két fő típusa van: a filokinon (K1) és a menakinon (K2). Ezenkívül létezik a K-vitaminnak egy szintetikus változata, a menadion (K3), amelyet általában nem használnak étrend-kiegészítőkben.

A K2-vitamin az MK-4-től az MK-14-ig különböző formákban fordul elő. Az MK-10 és afelett azonban ritkán fordul elő. Az MK-szám a K-vitamin úgynevezett izoprén egységekből álló oldalláncának hosszára utal. Az étrend-kiegészítőkben általában csak az MK-7 és az MK-4 kerül felhasználásra.

Miért éppen a K2-vitamin MK-7?

Mivel a K2-vitamin MK-7-es formája hosszabb ideig marad a szervezetben, mint a K1-vitamin vagy a K2-vitamin MK-4-es formája, az MK-7-es változatot hatékonyabbnak tartják. A K1 és a K2 MK-4 is gyorsan metabolizálódik és kiválasztódik a szervezetben, és csak kis mértékben raktározódik el a májban, a lépben és a tüdőben.

K-vitamin és a csontok

A K2-vitamin különösen fontos a kalcium csontszövetbe való beépüléséhez. Csontszövetünk állománya folyamatosan változik. Hogy a csontszövet lebontása vagy felépítése dominál-e a csontokban, az életkorunktól, az aktivitási szintünktől és a táplálkozásunktól függ. Különösen a K2-vitamin vesz részt a kalcium csontszövetbe történő szállításában. A csontképző sejteket oszteoblasztoknak nevezzük. Ezek a K-vitamin által aktivált oszteokalcin nevű fehérjéket termelnek, így segítik a kalcium felvételét a vérből és az erekből, és annak megkötését a csontszövetben. Ezzel is támogatva a csontok normális működését.

K-vitamin és véralvadás

A K-vitamin részt vesz a véralvadási folyamatokban is. A K-vitamin szükséges a protrombin és a különböző véralvadási faktorok, az úgynevezett VII., IX. és X. faktorok képződéséhez.

A K1-vitamin a növényekben, különösen az avokádóban, a brokkoliban, a káposztában, a spenótban és a zöldbabban található.

Az étrendben a K2-vitamin elsősorban állati eredetű élelmiszerekben, azaz a húsokban, a májban, a tojásban és a tejtermékekben (pl. sajtban) található meg, de a fermentált szójakészítményeknek, és a savanyú káposztának is van K-vitamin tartalma.

Az állati eredetű élelmiszerekben a K2-vitamin tartalma túlnyomórészt MK-4 formájú, míg az erjesztett élelmiszerekben a baktériumok túlnyomórészt az MK-7 formát termelik.

K-vitamin és bélbaktériumok

A jótékony bélbaktériumokat tápláló gyümölcsök és zöldségek túlnyomórészt K1-vitamint tartalmaznak és nem K2-vitamint. 
Ezek a bélbaktériumok azonban csak kis mennyiségben képesek K2-vitamint termelni, ami nem elegendő a szervezet szükségleteinek fedezésére. A rostban gazdag étrend azonban jótékonyan hat a szervezet jó bélbaktériumaira.

Ezek a bélbaktériumok azonban termelnek egy kis K2-vitamint, bár ez a mennyiség nem elegendő a szervezet szükségleteinek fedezésére. A rostban gazdag étrend jótékonyan hat a szervezet jóindulatú baktériumaira.

A K-Pearls kisméretű, lágyzselatin gyöngykapszula, kapszulánként 75 μg tiszta K2-vitamint (Menakinon MK-7) tartalmaz. A K2-vitamint hidegen sajtolt olívaolajban van feloldva, a jobb felszívódás érdekében. A kapszula mérete miatt könnyen lenyelhető, de akár el is rágható. A K-Pearls-t étkezés közben érdemes bevenni.

All-Transz MK-7

A természetben a K-vitamin transz és cisz formában is megtalálható, ami a molekula térbeli szerkezetére vonatkozik. Az MK-7-nek csak a transz formája az, amely biológiailag aktív, míg a cisz formának nincs biológiai aktivitása. A K-Pearls teljes mértékben transz formájú K-vitamint tartalmaz, így jobb a biológiai hasznosulása.

Adagolás:
Napi 1 kapszula.  A kapszula szétrágható vagy egészben lenyelhető.

Ne lépje túl az ajánlott mennyiséget.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a változatos étrendet vagy az egészséges életmódot.

Terhes és szoptató nőknek, valamint a gyógyszeres kezelés alatt állóknak a étrend-kiegészítő szedése előtt szakember tanácsát kell kérniük.

Összetevők:
Tömegnövelő anyag: Olívaolaj
Kapszulahéj: Szarvasmarha zselatin
Nedvesítőszer: Glicerin, tisztított víz.
K2-vitamin (menakinon MK-7).
Színezék: vas-oxid

Tárolás
Szobahőmérsékleten tárolandó.
Gyermekek elől elzárva tartandó.
Tartalmazza: 60 kapszula = 11 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
95.39%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Green Patika Kft. elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.